Stichting Via Beelden Coachen

 
Nieuwsbrief Opleidersadviesgroep Klik hier

 

 


Retourtje Besef
Een boek Van Catrien Aarnoudse en Marjo Dorrestijn (2021)

Het boek is bedoeld voor mensen met aangeboren of niet aangeboren hersenletsel en degenen die de zorg hebben voor hen. Of dat nu huis, in hun directe omgeving of binnen het werk is.
Te bestellen via:

http://www.marjodorrestijn.nl/webshop/
Prijs: € 21,95
Zoom in op prikkelverwerking, wordt sterker door coaching met beelden.

“Waar begrip ontstaat zie je het oordeel verdwijnen”

De combinatie van prikkelverwerking en coachen met beelden blijkt een waardevolle match in de praktijk. 

Digitaal beeldcoaching in coronatijd

In beeldbel programma’s kun je tijdens een overleg een beeld invoegen. In de werkbalk van het beeldbel programma staat een icoontje met een scherm dat je aan kunt klikken. Door daar op te klikken start je Screen Sharing. Je kunt dan vanuit verkenner een filmpje selecteren. Let op: dit moet je wel klaarzetten. De deelnemers kunnen elkaar zien en het filmpje kijken. Je kunt ook alleen het filmpje groot zetten en bespreken. Let wel op dat je een veilig programma hebt. Vaak hebben organisaties een eigen beveiligd beeldbel programma. Team van Microsoft is ook veilig.
Als het gezin of de coachee het lastig vindt om het filmpje in te voeren tijdens het beeldbellen kun je eventueel de camera afgeven en met filmpje weer ophalen zodat je het zelf kunt inbrengen bij Screen Sharing.

In de 1 ½ meter samenleving:

Je kunt de ouder of professional vragen zelf te opname te maken. Je geeft tips hoe dit te doen. Vanaf je laptop is het lastig om de beelden terug te kijken omdat je 1 ½ meter afstand moet bewaren. Met 1 ouder of 1 coachee lukt nog wel maar met beide ouders of meerdere professionals is het lastig. Je kunt een (lange) HDMI kabel aansluiten van je laptop naar een TV van het gezin of naar een groter beeldscherm als je met professionals werkt. Dan kun je toch afstand bewaren en samen naar een scherm kijken dat groot genoeg is. Eventueel kun je ook terugkijken met de hulp van een beamer of smart tv in ruimte die groot genoeg is om 1 ½ meter afstand te houden.

 


Jaarverslag 2019 klik hier